Задържаха бащата на детето, прието в болница заради съмнение за блудство
Задържаха бащата на детето, прието в болница заради съмнение за блудство / netinfo

Бащата на тригодишното момиченце от Павликени, за което има съмнение, че е получило наранявания в резултат на блудство, е задържан за 24 часа по закона за МВР. От бащата са взети проби на генетичен материал с оглед образуваното досъдебно производство. Момиченцето е прегледано от съдебен лекар, но за окончателното становище се чакат резултатите от пробите, които ще бъдат готови днес.

Засега прокуратурата работи по две основни версии - за нараняване в резултат на битов инцидент и за рани, получени вследствие на блудство с детето.

Вчера пострадалото дете е прието в Спешно отделение на великотърновската болница. То е било придружавано от родителите си, които са твърдели, че е паднало от масата. При прегледа обаче медиците се усъмнили, че върху детето е упражнено насилие и сигнализирали органите на реда. В болницата пристигнали полицаи, следователи и представители на Детска педагогическа стая.

По случая веднага бе образувано досъдебно производство, започнаха разпити на свидетели и бяха назначени експертизи. Разпитано е и братчето на малкото момиче. Извършен е преглед от съдебен лекар,

Засега няма водеща версия по случая с момиченцето от Павликени. Ако днес резултатите потвърдят, че се касае за битов инцидент, бащата на детето ще бъде освободен, а досъдебното производство ще бъде прекратено.