За шест месеца Twitter е изтрила 235 000 акаунта на апологети на тероризма
За шест месеца Twitter е изтрила 235 000 акаунта на апологети на тероризма / Guliver/Getty Images

Американската социална мрежа Twitter съобщи, че през последните шест месеца е изтрила 235 000 акаунта, които са публикували съдържание във възхвала на тероризма, предаде АФП. Така общо изтритите в Twitter акаунти с подобно съдържание от средата на 2015 г. стават 360 000.

Правилата за използване на социалната мрежа забраняват в нея да се отправят заплахи с насилие и да се възхвалява тероризмът. През февруари Twitter заяви, че ще положи още повече усилия за прилагане на тези правила и няма да стои със скръстени ръце пред призивите на много правителства по света за предприемане на мерки срещу джихадистката пропаганда в интернет.

"Дневно се премахват по 80% повече акаунти в сравнение с миналата година", съобщи Twitter в официалния си блог.

Макар работата да не е още напълно свършена, положените досега усилия са довели до значителни резултати и голяма част от този тип дейност вече е изнесена извън Twitter, посочи социалната мрежа.

Увеличена е числеността на екипите, разглеждащи съдържания, срещу които е подаден сигнал за нередност и са подобрени инструментите за автоматична идентификация на акаунти с неподходящо съдържание.

Източник: БТА