Задържаха 13 мигранти и шофора им на магистрала „Тракия“
Задържаха 13 мигранти и шофора им на магистрала „Тракия“ / Дарик архив

Полицаи от Пазарджик задържаха 13 незаконно пребиваващи чужденци на магистрала „Тракия”, както и шофьор, който ги возeл към София. Групата била заловена след сигнал, подаден днес преди обяд с описание на съмнителния автомобил БМВ. На място били изпратени екипи на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик, които опитали да го спрат. При 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача, но той не се подчинил и опитал да избяга.

След кратко преследване, в района на 79-ти километър, немската кола била спряна. Оказало се, че в „БМВ“-то пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, всички - без документи. Идентифицирани са като граждани на Афганистан. На място е задържан и шофьорът – 34-годишен мъж от русенското село Тръстеник.

Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда. Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци. Спрямо А.Д. е образувано полицейско производство.