Топ-събитието MTV Crashes стъпва и във Варна
Топ-събитието MTV Crashes стъпва и във Варна / netinfo

Варна предстои да приеме догодина мащабно музикално събитие, което ще се излъчва по MTV. Форматът MTV Crashes Varna е свързан с домакинството на града ни за Европейска младежка столица през 2017 г. и ще привлече погледите на цял свят.

Инвестицията на общината е 50 000 евро депозит, а стойността на шоуто е 1 000 000 евро, които предстои да бъдат осигурени от организаторите - Action Media чрез спонсори и продажби на билети.

Определени текстове на Декларацията за намерение бяха прецизирани на съвместно заседание на постоянните комисии "Култура и духовно развитие" и "Финанси и бюджет" и съветниците одобриха Варна да се включи в MTV Crashes, предаде "Черно море".

Предлагат на Варна участие в мащабен проект на MTV

Проектът има за цел популяризиране на Варна пред огромна тв аудитория. Така ще се постигне разрастване на международния туризъм, огромна реклама на Варна, мотивиране и вдъхновяване на младите хора в България, твърди Робърт Куирк, изпълнителен директор на Action Media. Компанията е част от европейския екип на MTV Еvents.

MTV Crashes Varna трябва стане водеща новина не само за България, твърдят инициаторите на събитието. Според тях Варна е най-красивият и атрактивен град по българското Черноморие.

Ивентите имат отлични финансови резултати за партньорите в градове като Ковънтри, Плимут, Корк и Манчестър (Великобритания), както и Милано, сподели Робърт Куирк. Той обаче преговаря и с други наши градове, но фаворит му е Варна.

Алиша Кийс е сред звездите, които е участвала в концертите, от които възвръщаемостта многократно надхвърля инвестициите.

MTV ще подготви подробен медия-план за Варна. Морската столица ще бъде популяризирана чрез почти всички възможни начини по тв канала пред глобалната аудитория в продължения повече от година.

MTV Crashes е едно от най-големите събития на музикалната телевизия, случващо се на живо и след това излъчващо се в целия свят. От МТV твърдят, че ги гледат около половин милиард души в 160 страни по света. За реализацията на проекта ще работят 600 души - основно от Варна.