Рокери повторно окупират съдилищата
Рокери повторно окупират съдилищата / Дарик архив

Рокери в Пазарджик и Панагюрище повторно окупират съдилищата в градовете си днес в 19 часа. Проявите са част от националния протест срещу убийците на пътя, започнал с митинг с участници от цялата страна в столицата на 9 август и по всички селища с мотоклубове на следващия ден.

Недоволството е провокирано от трагичната смърт на семейство Бойко и Таня Бойкови, чийто мотор бе блъснат от турския гастарбайтер Фарук Бекташ. Виновникът бе пуснат под домашен арест от съдия Недялка Николова и оттогава е в неизвестност. Исканията на рокерите за оставката на съдия Николова, за ефективни съдебна реформа и промени в Закона за движение по пътищата, така че опасните водачи да получават адекватни наказания.

И този път се очаква в протеста да участват двата мотоклуба в областния град – Boys of Hell и Black Scorpions, както и панагюрския Iron Brothers. И от трите вчера бяха изпратени покани в социалните мрежи, в които призивът е в събитието да се включат не само мотористи, но и всички граждани, които подкрепят подетата кауза.

От клубовете подчертават, че се разграничават от Българския Мотоциклетен Синдикат и не членуват в никакви политически и синдикални организации.