Самоуби се футболният рефер Христо Андреев
Самоуби се футболният рефер Христо Андреев / netinfo

Футболният съдия Христо Андреев от пазарджишкото село Мирянци е сложил край на живота си. Реферът, който е на 27 години, вчера следобед отишъл на стрелбище във Войводиново, Пловдивско, за да тренира уменията си с пистолет. Неочаквано за всички насочил дулото към главата си и произвел фаталния изстрел. Според очевидци е загинал на място.

Младежът се занимавал със земеделие, гледал оранжерии. От 4 години е асистент-съдия във В-група. Според колегите му от спортните среди се е справял отлично със задълженията си. Преди дни е свирил на мача „Рирски спортист”-„Пирин” като асистент на Цанко Миндалов. За случилото се е уведомен шефът на Областната структура на Българския футболен съюз Спас Иванов, който трябва да определи друг рефер за предстоящия двубой между „Чико-Бунара” и „Хебър”, който ще се играе утре в село Бяга.

В родното село на Христо също трагедията едва като гръм от ясно небе. Никой не е предполагал, че той може да си посегне. Говори се, че причината може да е нещастна любов, приключила наскоро. Съселяните му го помнят като интровертен човек, който не обичал да говори за себе си и за проблемите си, но винаги усмихнат и вежлив.

Живеел с майка си, баща му вече не е между живите. С нея е бил и последният му телефонен разговор, който протекъл обичайно – младежът казал, че ще ходи в Пловдив, за да си купува дрехи. Брат му работи в Германия и само преди дни си тръгнал, след като изкарал кратка ваканция в родината.

Андреев е възпитаник на Висшето военно училище във Велико Търново, искал да стане офицер в армията.