Пожарникари вадиха овен от изоставена шахта
Пожарникари вадиха овен от изоставена шахта / Дарик архив

Септемврийски огнеборци извадиха овен от стара неизползвана напоителна шахта, съобщават от пресцентъра на МВР в Пазарджик. Притесненият стопанин подал вчера по обед сигнал в РСПБЗН-Белово, че животното паднало в шахтата, намираща се между Септември и село Малко Белово. На мястото бил изпратен екип. Пожарникарите установили, че добичето е добре, въпреки че дълбочината на шахтата е около 7 метра. Те се спуснали вътре с щурмова стълба, вързали овена с въжета и с помощта на лебедка го изтеглили невредим.

На 10 сигнала са се отзовали огнеборци и спасители от РДПБЗН-Пазарджик през изминалото денонощие. Както е характерно за сезона най-много от тях са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. Пожари от подобен род са гасени в землищата на Пазарджик, Панагюрище, селата Мокрище, Росен, Козарско и Варвара.

Снощи около 23 часа е получено съобщение за възникнал пожар в навес, намиращ се в местността Азмъка край Пазарджик. Към мястото са насочени два противопожарни автомобила с огнеборци. Стихията унищожила около 100 км.м навес и бали с фураж. Спасена е намиращата се наблизо сграда.