Канят производители и кулинари да се включат в Празника на плодородието
Канят производители и кулинари да се включат в Празника на плодородието / shabla.info

За четвърта поредна година Шабла се готви да домакинства Празник на плодородието, който събира производители на плодове и зеленчуци, майстори кулинари и собственици на заведения, както и любители на вкусната храна. На масите в градския парк отново ще се изсипят богатите дарове на благодатната добруджанска земя.

Тази година Празникът на плодородието ще се проведе на 11 септември (неделя). В ролята на дегустатор, жури и главен готвач на събитието ще влезе отново Ути Бъчваров. Този път, след юнашкия омлет и царската лютеница от предходните издания на събитието, той е обещал да забърка свински кебап със зеленчуци по стара шабленска рецепта. От ястието ще могат да опитат всички гости на празника. Предвидена е богата музикално-танцова програма, в която традиционно ще вземат участие самодейци от района и обичаната изпълнителка Славка Калчева.

Общинска администрация Шабла отправя покана към всички, които имат желание да вземат участие в изложението със своя продукция или ястия, да се свържат с организаторите на телефони 05743/4145 или 0882 299020. На всички ще бъде предоставена изложбена площ и възможност за включване в многобройните конкурси с атрактивни награди.