Над 100 участници на Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” в Разлог
Над 100 участници на Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” в Разлог / Снимка: Община Разлог

Над 100 таланти от страната и чужбина участват в тазгодишното издание на Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей" в Разлог. Културното събитие предоставя възможността за изява и обучение на млади таланти в различни сфери на изкуството, както и среща на творчески личности от различни страни.

Академията продължава до 20 август, когато ще се проведат заключителните изяви на талантите. В голямата зала на местното читалище, ще се състои матине с участниците от класовете по класически инструменти и оперно пеене, а в изложбената зала ще бъде открита изложба на творчески клас по живопис с преподавател Иван Арабаджиев. Същият ден от 19.00 часа ще бъде финалният концерт и закриването на 10-то юбилейно издание на лятната академия „Огънят на Орфей".

Директорът на академията Евгения Тагарева сподели, че новото в академията е откритата сцена в парка на Разлог, където всяка вечер се провеждат концерти от талантливите участници. Според нея един от най-впечатляващите концерти е големият фолклорен концерт с участието на Бинка Добрева, Пейо Пеев и Николай Докторов, който се проведе на 12 август.
Главната цел на ежегодното културно събитие е да подпомага на младите таланти по пътя на творческото им израстване.