Готовността за новата учебна година обсъдиха на работна среща в община Тунджа
Готовността за новата учебна година обсъдиха на работна среща в община Тунджа / община Тунджа

Готовността за стартирането на новата учебна 2016/2017 година обсъдиха на работна среща директорите на училищата и детските градини в община Тунджа. Участие в работната среща взе Нанка Василева, ст. експерт в Регионално управление на образованието-Ямбол.

Заместник-кметът на общината Станчо Ставрев коментира с директорите новите моменти, които са факт с влизането в сила на Закона за предучилищното и училищното образование от 1 август тази година.

Добринка Ангелова - началник отдел „Образование и предучилищна подготовка", обсъди с директорите на учебните и детски заведения прогнозните натурални показатели за новата учебна година. Специален акцент бе поставен върху броя на паралелките и групите в учебните и детските заведения, както и върху продължаването на устойчивата политика за целодневна организация на образователния процес в рамките на цялата общинска образователна инфраструктура.

В хода на работната среща подробно беше обсъдена възможността за кандидатстване на общината, като заявител за общинските детски градини и училища по схеми „Училищен плод" и „Училищно мляко" със срок до 20 септември 2016 година.
Заместник-кметът Станчо Ставрев изрази увереност, че утвърдилото се вече добро партньорство между община - училище, детска градина и местна общност, отново ще намери потвърждение и в реализирането на проекта „Заедно" - споделена грижа за предучилищното образование, възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в малките населени места от селски тип", който е в интерес и подкрепа на всички деца на територията на община „Тунджа".

По проекта е подписан Договор. Общият размер на безвъзмездното финансиране по договора е 377 956,29 лв. Партньори по проекта са петте общински градини, начално училище „Васил Левски", с. Завой и ЦОПСИ - гр. Ямбол.