Пет приза за Лудогорието в конкурс за педагози
Пет приза за Лудогорието в конкурс за педагози / www.sbubg.info

Пет разработки от област Разград ще получат награди от Третия международен конкурс на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците 2016“. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Синдиката на българските учители.

Профсъюзната организация заедно с фондация „Устойчиво развитие на България“ и Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ с подкрепата на Министерството на образованието са организатори на конкурса, в който са участвали учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от извънучилищните образователни звена, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогическите факултети на ВУЗ от цялата страна и чужбина. Разделите в конкурса са два: разработки относно добри практики и есета на тема „„За по-справедлив и хуманен свят - мотивация, иновации, духовност”. В първия раздел са обявени само по няколко финалисти, които ще представят своите работи на  националния семинар на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците”, който ще се проведе от 1 до 5 септември 2016 г. в СОК „Камчия”. Там жури ще обяви победителите, а в рамките на този форум ще се състои тържествената церемония за награждаване на отличените.

Отличените разработки от Разградско са общо 5. Айля Чолак, Севгюл Мустафа и Анета Борисова от СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил ще се борят за първото място в категория „Извънкласна дейност I-XII клас“ с разработката си „От минало през настояще към бъдеще. Останалите отличени педагози от Лудогорието са със специални награди. Грамота на МОН за отлично представяне ще получат Росица Христова – учител по биология – и Любка Петрова – учител по химия и физика – от СОУ“Христо Ботев“-Кубрат, тяхната разработка е под надслов „Едно необикновено пътуване“. Наградата на Националния дворец на децата е за Емилия Борисова – старши учител в Центъра за работа с деца в Разград. Тя е представила разработка на тема: "За работата ми в Градски мажоретен състав и ДТШ“Капчици“ към ЦРД-Разград. Също за учителка от Разград е Специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители. Призът е за старши учителят в ЦДГ“Лудогорче“ Йорданка Гатева за разработката й „e Twinning – моделът за партньорство при реализиране на практическа дейност в детската градина”. Грамота за участие е предвидена за Румяна Минкова – старши учител в ОУ“Васил Априлов“-Исперих за разработката „Работа с младежкия противопожарен отряд - предизвикателство за учителя и за учениците”.