Общината търси външни оценители на проекти в културната сфера
Общината търси външни оценители на проекти в културната сфера / Дарик архив

Община Пловдив обявява конкурс за избор на външни оценители на проекти. Надпреварата за експертната позиция е съгласно Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата и включването им в Календара на културните събития на Община Пловдив.

Минималните основни изисквания, на които трябва да отговарят външните оценители, са: кандидатът да притежава минимален професионален опит най-малко 3 години в работата с проекти и/или опит в оценяването на проекти в сферата на културата, опазване на културно историческото наследство, културен мениджмънт и еквивалентни; кандидатът да не е в трудово или служебно правоотношение или в договорни отношения с Община Пловдив или с държавната администрация.

Освен това кандидатът трябва да е завършил висше образование и да притежава професионална квалификация и опит в сценични, приложни изкуства, музика, книгоиздаване и книгоразпространение, хуманитарни науки, опазване и социализация на културното наследство, архитектура, дизайн, културен мениджмънт или еквивалентни. Той трябва да познава добре нормативната база по отношение на Закона за закрила и развитие на културата и Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Участникът в конкурса трябва да притежава добри компютърни умения – MS Office и др.

Конкурсът ще се проведе в два етапа. Първият етап е по документи. Вторият етап –събеседване с кандидатите.

Необходимите документи за участие са:

1. Автобиография на участника, подписана от самия него.

2. Копие от документ/и за завършено висше образование.

3.  Копие от документи, удостоверяващи професионален опит и придобита квалификация.

4. Декларация, в свободен текст, че участникът не е в трудово или служебно правоотношение и не е в договорни отношения с Община Пловдив или в държавната администрация.

Документи се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. „Ст. Стамболов“ № 1, ет.1,  в срок до 17.00 часа на 29 август 2016 г. Те трябва да бъдат в запечатан плик с надпис „За участие в конкурс за външни оценители на проекти по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата“. Върху плика трябва да бъде изписан кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“.

Списък с допуснатите до втори етап от конкурса кандидати и дата за провеждане на събеседването ще бъдат оповестени на сайта на Община Пловдив www.plovdiv.bg – в раздел „Култура“.