С общински милион: Изграждат нова забавачница на мястото на стара
С общински милион: Изграждат нова забавачница на мястото на стара / снимка: live.varna.bg

Малко над милион лева ще бъдат инвестирани в реконструкция и разширение на целодневна детска градина „Мир". След обновяването, забавачницата ще удвои капацитета си и ще може да приеме две групи по 30 деца. Това стана ясно при направената днес първа копка на строителния обект.

След обновяването забавачницата ще се сдобие с нова сграда, физкултурен салон, хранителен блок и нова площадка за игра на открито. Срокът за изграждане на детска градина е 6 месеца, обяви кметът на Варна Иван Портних.

С общински милион Изграждат нова забавачница на мястото на стара
netinfo

Заедно с кмета на терена бяха зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов, шефът на дирекция „Образование и младежки дейности" Лилия Христова и Елена Стефанова - директор на детското заведение

С общински милион Изграждат нова забавачница на мястото на стара
netinfo

Целодневна детска градина „Мир" се намира на ул. „Никола Михайловски" 6 (между Икономическия университет и Спортна зала). Досега се е помещавала в бивша многофамилна кооперация и имаше доста забележки за условията на отглеждане на малчуганите, разкри директорът на детското заведение Елена Стефанова. Тя изрази задоволство, че проблемът най-накрая ще бъде решен като подарък за 40-годишния юбилей на ЦДГ „Мир" догодина.

„В момента във Варна има обявени 170 свободни места за деца набор 2013, но интересът на родителите е съсредоточен предимно към детски заведения, разположени в централната градска част. Затова в следващия бюджет разработваме възможности за модернизация и разширение на детски градини, разположени в центъра, разбира се там, където условията позволяват. Целта ни е да бъдем полезни на хората и да осигуряваме удобство за родители и деца", каза кметът.