Хванаха шофьор на бус да кара в насрещното по магистрала
Хванаха шофьор на бус да кара в насрещното по магистрала / Дарик архив

Полицията в Пазарджик разкри шофьор, предизвикал хаос на магистралата, движейки се в насрещното движение. Доказано е, че това е 59-годишният пазарджиклия Георги Илиев. В неделя той изминал над 30 км – от 86 до 117-ти км - срещу останалите, при това в скоростната лента за София и по тъмно – около 22,30 часа.

За около 30-40 минути били подадени няколко сигнала на ужасени водачи, че бял микробус „Форд Транзит” се движи в насрещното край Гелеменово. Дежурните в Областната дирекция на МВР настръхнали при мисълта, че всеки момент това безумие може да вземе човешки жертви. Патрулиращите по аутобана екипи се оказали далече от мястото на произшествието. Всички работещи в момента служители на реда били насочени натам. Докато стигнат обаче, той успял да се изтегли от аутобана.

При направеното разследване е установено, че Бусът е собственост на 76-годишния Георги Лазаров от Гелеменово. Мъжът е с богато досие в регистрите на КАТ. Има глоби и актове за над 2000 лева, книжката му е отнета отдавна. Затова е наел Илиев да кара буса.

В неделя вечер шофьорът тръгнал със своя колежка да купува кафе и цигари от крайпътно заведение. Не е ясно защо на връщане е потеглил в платното, по което е дошъл. След разпитите се разбрало и кой е карал, а по-късно са иззети и записи от охранителни камери на бензиностанция, доказващи вината на Илиев. Парадоксът е, че на връщане той е подминал два пътни възела – при Гелеменово и при Пазарджик, и е слязъл от магистралата едва на Цалапица. Тепърва ще се установява дали се е паникьосал да не бъде хванат или е бил пиян.