Първи по рода си фестивал за дрон филми ще се проведе в Пловдив
Първи по рода си фестивал за дрон филми ще се проведе в Пловдив / Дарик Пловдив
Първи по рода си фестивал за дрон филми ще се проведе в Пловдив
89072
Първи по рода си фестивал за дрон филми ще се проведе в Пловдив
  • Първи по рода си фестивал за дрон филми ще се проведе в Пловдив

Първи по рода си у нас фестивал за дрон филми ще привлече зрители в петък и събота на Римския стадион в Пловдив. DroneUp се организира от международен екип от млади хора от България, Дания, Франция и Полша. Филмовите прожекции са в шест категории – природа, градове, екстремно, пътуване, разказ и България.

Международно петчленно жури, начело на което е номинираният за Оскар режисьор и аниматор Златин Радев, ще селектира победителите в отделните категории. Наградите са дронове и техника за дронове на стойност 10 хил. долара. Кадрите, заснети от птичи поглед, показват различна динамика и красота, коментира мениджърът на фестивала Петьо Петков.

DronUp залага на нестандартните комбинации – съчетаването на пловдивската античност с модерните технологии, както и на фолклора със съвременната музика. Фестивалът има и богата съпътстваща програма, каза организаторът Веселина Шаранкова.

DronUp започва в 19.30 часа в петък с изненада, която организаторите не пожелаха да издадат. Той ще продължи и следващата вечер, като точка на този безпрецедентен за България форум ще сложи дрон парти в клуб „Библиотеката“.

Чуйте от прикачения звуков файл.