Пианистът Николай Димитров с изяви в Широка лъка и Пловдив
Пианистът Николай Димитров с изяви в Широка лъка и Пловдив / netinfo

Пианистът Николай Димитров от Националното училище по изкуствата се представи в два концерта в село Широка лъка и Пловдив. Изпълненията му бяха част от заключителните изяви на 10-ото юбилейно издание на Международна лятна музикална академия „Родопа“, организирана от сдружение „Арс култура България-Япония“.

15-годишният ученик на клавирния педагог Даниела Кюркчиева работи заедно с проф.Божидар Ноев /пиано/, а в двата концерта се представи с произведения на Бах, Шопен и Дебюси. Освен него на сцената излязоха и пианистите от София Илина Михова и Петя Атанасова, както и студентът във Виена Петър Костов. В концертите участва и японското сопрано Аяко Бунгиоку. Младите таланти се представиха на сцената на Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и в Балабановата къща в Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“.

Академията се провежда под почетния патронаж и с любезното съдействие на Томас Фелер, бивш посланик на Швейцария, който осигури стипендия на Николай Димитров за участието му в майсторския клас.