Трафикът и пътната обстановка в града и областта
Трафикът и пътната обстановка в града и областта / Дарик архив

Продължава да е в сила ограничението на движение по булевардите „Руски”, „Дунав”, „Княгиня Мария Луиза”, „Васил Априлов” и улица „Гладстон“ на територията на град Пловдив. Причина са планираните общински ремонти. До 30-ти септември ще е затворено за движение северното платно на бул. „Пещерско шосе”, в участъка от ул. „Царевец” до ул. „Явор”. Автобусите по линии с номера 6, 15, 24, 66 и 222 от вътрешноградския транспорт са с променени маршрути. В ранните часове трафикът в Пловдив е натоварен, основно в централната градска част.

По пътя Плодовитово - Първомай - Асеновград е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут е през Стара Загора и Поповица. Все още е затворена част от пътя Леново - Поройна. Обходният маршрут е Асеновград - Тополово - Леново.

По пътя Белица – Загражден – Давидково участъкът от 13 до 18 км е затворен за движение поради разрушена настилка. Извършват се ремонтни дейности на асфалтовата настилка по пътя Девин – Кричим, на територията на град Кричим. Движението се осъществява с пропускателен режим. Очаква се ремонтните дейности да приключат до 31 август.