Първите думи на Ивет Лалова след класирането за полуфинал
Първите думи на Ивет Лалова след класирането за полуфинал / Guliver/Getty Images

Ивет Лалова коментира спечелената серия на 200 метра и класирането си за полуфинала.

"Първото бягане е тактическо, въпросът е да си подготвен и да съумееш да се опазиш максимално. На полуфинал регламентът е брутален - само първите две времена продължават. Моята контузия е овладяна, всички се грижат за мен. Ще разчитам на опит, надявам се това, че вече съм била в олимпийски финал на 200 метра, да ми даде сила, да се чувствам по-спокойна. Стискайте палци и, дай Боже, да имам късмет", обясни Ивет Лалова пред националното радио.

Ивет Лалова отвя конкуренцията в сериите на 200 метра и е на полуфинал

Вече са ясни съперничките на Ивет Лалова в полуфиналното бягане на 200 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя ще е във втората серия на бягането, където има огромен шанс да се класира за последния старт.

Ивет ще е в удобния четвърти коридор, а за място на финала ще се бори с Мари-Жозе Та Лу (Кот д'Ивоар), Ела Нелсън (Австралия), Джема Нелсън (САЩ), Наталия Погребняк (Украйна), Джоди Уилямс (Великобритания), Анхела Тенорио (Еквадор) и Симой Хакет (Тринидад и Тобаго).

Като цяло, този полуфинал се очертава изключително оспорван, но поне в него не са големите фаворитки Дафне Схиперс, Илейн Томпсън, Блесинг Окагбаре и Дина Ашър Смит.