Петима ранени след сблъсък на „БМВ” с „Тойота”
Петима ранени след сблъсък на „БМВ” с „Тойота” / снимка: Dariknews.bg, архив

Лека кола „БМВ" модел 316 се заби странично в „Тойота Селика", при което пострадаха четирима души от немската и пътник от японската кола, съобщиха от варненската полиция.

Катастрофата е станала снощи около 19,40 часа в провадийското село Градинарово. „БМВ"-то навлязло в лентата за насрещно движение и се блъснало странично в „Тойота"-та.

Пострадал е водачът на бавареца - 23-годишен мъж, както и тримата му спътници - на 15, 16 и 24 години. Водачът на другата кола е с контузия на главата. Няма опасност на живота на ранените. Оказана им е медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

37-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, станала в петък около 18,20 часа по пътя между Дългопол и с. Рояк. Товарен автомобил „Ситроен Джъмпер" предприема заобикаляне на спрял на пътното платно, с включени аварийни светлини, тъмен лек автомобил с неустановени към момента марка и регистрационен номер. При маневрата микробусът навлиза в насрещното платно и се блъска в микробус „Форд Транзит", движещ се в посока Провадия.

37-годишен пътник във „Форд"-а е получил тежка черепно-мозъчна травма, коремна травма и фрактури на коляно и глезен, настанен е в болница с опасност за живота. Пострадали са й двама негови спътници - 33-годишен мъж е с фрактури на носа и глезен и мъж на същата възраст, който е с фрактура на носа.

Водачът на „Ситроен"-а е с контузия на гръден кош и разкъсно-контузна рана на левия крак. Настанен е в болница, няма опасност за живота му.

Рядко срещан пътен инцидент стана вчера във „Владиславово". 68-годишен с лека кола „Фиат" блъснал при движение назад преминаваща конска каруца. Катастрофата станала малко след 17,00 часа на обръщача до бл. 22.

20-годишния водач на каруцата е получил фрактура на главата, но отказал да бъде хоспитализиран и е напуснал Спешния център.