Млад престъпник опитал да вземе парите на възрастна жена със заплахи и употреба на сила
Млад престъпник опитал да вземе парите на възрастна жена със заплахи и употреба на сила / VESTI.bg

82-годишна баба от Габрово устояла на заплахите и употребата на сила от страна на млад престъпник, който се опитал да я обере. Малко след полунощ вчера той се вмъкнал през липсващо стъкло на прозорец в жилището й в кв. Хаджицонев мост. Бабата не казала къде държи парите си, въпреки насилието над нея. След като не успял да намери спестеното от пенсията, крадецът избягал в неизвестна посока.

Мъж нахлу в дома на майка си, вдигна пореден скандал

Служители на сектор „Криминална полиция" предприели незабавни действия за неговото установяване и около два часа по-късно заловили заподозрения за извършител на престъплението 17-годишен младеж - осъждан за кражби, от троянското село Калейца.

Задържан е за срок до 24 часа. В хода на работата по изясняване на случая е установено, че младежът е извършил още две престъпления: на 12 август, около 23.30 ч., в района на Шиваров мост, чрез използване на сила, отнел от възрастен мъж чантичка с мобилен телефон и др. вещи, а през юни откраднал 150 лв. от къща в кв. Хаджицонев мост, Габрово.

Част от вещите, предмет на престъпления, са намерени и иззети. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Районна прокуратура-Габрово.

От полицията съобщават още, че за периода 11-12.08.2016 г., неизвестно лице проникнало през отворен прозорец във вилна постройка в с. Горнова могила, откъдето извършило кражба на 2000 лв. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.