Отиде си стожерът на футболното съдийство в Дупница Илия Солунов, вечна му памет!
Отиде си стожерът на футболното съдийство в Дупница Илия Солунов, вечна му памет! / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Почина Илия Солунов, един от най- добрите футболни рефери от Дупница и дългогодишен председател на дупнишката съдийска колегия. Вечна му памет!
Той излетя с автомобила си вчера от АМ "Струма", на път за футболната среща от първия кръг на Югозападната Трета лига между "Струмска слава" и "Свобода"- Пещера в Радомир, на която трябваше да е делегат на БФС. Паметта му е почетена с едноминутно мълчавие, преди началото на второто полувреме на срещата.
Автомобилът му "Сеат Ибиза" е излязъл от пътното платно, преобърнал се е няколко пъти и е паднал в канавка до главен път Е- 79. Аутопсия ще доказва причините за смъртта. По информация на Дарик, точно на това място на магистралата е липсвала мантинела!?
Илия Солунов е съдийствал в А и Б група. След края на кариерата си ръководи футболното съдийство в Дупница и е делегат на БФС- София. Дългогодишен служители е на фармацевтичния гигант в Дупница.
Областният съвет на БФС- Кюстендил и Съдийската комисия към него изказват съболезнования на семейството и близките на Илия Солунов. Илийка ще ни липсваш много! Поклон пред паметта му!