Пампорово вече има скулптурен парк (СНИМКИ)
Пампорово вече има скулптурен парк (СНИМКИ) / DarikNews.bg, Смолян

Пампорово вече има свой скулптурен парк, разположен в централната част на курорта. Творбите изработени от дърво са в унисон с прекрасната природа на Родопите и пренасят усещането за изкуство в планината.

Паркът предлага на посетителите на курорта 70 творби, инспирирани от общата тема за Родопите и носят духа на характера на региона. Тук може да се видят дървени фигури във формата на български шевици, мома, облечена в цветовете на българския трибагреник, музикална арфа, скулптури във формата на дърво, родопски цветя, тук са и представителите на библейското начало Адам и Ева.

Колекцията от дървени фигури е сътворена в продължение на четири години от студенти и преподаватели от Националната художествена академия (НХА), по покана на домакините от "Пампорово"АД.

С реализацията на този скулптурен парк, студентите показват как природата ги вдъхновява и им дава творческа мотивация. Те имат възможност да работят съвместно с преподавателите си, което е голям плюс за бързата направа на скулптурата, която в нормални условия биха изработвали цял семестър, разказват преподавателите.

Пампорово вече има скулптурен парк (СНИМКИ)
netinfo

Пампорово вече има скулптурен парк (СНИМКИ)
netinfo