Беловец празнува
Беловец празнува / netinfo

С конни състезания започна съборът на най-голямото село в община Кубрат - Беловец.

Гостите на кушиите край кантона бяха посрещани с питка и шарена сол от самодейци от фолклорната група при читалище „Светило 1926“-Беловец с ръководител Павлина Иванова. Празника на селото уважиха кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, председателят на Общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман, кметове на съседни населени места.

Събитието бе открито с приветствия от общинския кмет Бюрхан Исмаилов и кметът на Беловец Есин Николова.

58 коня от Североизточна България се включиха в надпреварата със солиден награден фонд от 6700 лева. Състезанието бе в 6 гари. В първите две победи жокеят от Севар Нурай Хамил съответно с коне Кимбърли и Леонардо. Трета и четвърта гари бяха спонсорирани от застрахователна компания „Асет Иншурънс“ - гр. Русе и от Рамазан Кая, собственик на елитна порода арабски коне в Република Турция. Нурай Хамил с кон Лисия спечели и петата гара заедно приза на Община Кубрат. Най-оспорваната шеста гара и приза „Божурите“ бе спечелен от местен жокей Гроздан Атанасов от село Беловец с кон Синг оф тайм. Атанасов бе определен и за най-добър жокей в Лудогорието.

След състезателната част имаше и демонстрация на двуколка от Тутракан.

Празникът за жителите на Беловец и гостите на селото продължава и тази вечер с програма на  диджей Бранко, а след това с концерт на фолкпевицата Валя. А утре в местността „Балабана“ ще се проведе традиционният мотокрос за участници от цялата страна.

Беловец празнува
netinfo

Беловец празнува
netinfo