Председателят на ДПС призова за единство и отговорност на президентските избори
Председателят на ДПС призова за единство и отговорност на президентските избори / БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи управлението на страната като "нестабилно", защото е "е погрешно конструирано", съобщиха от пресцентъра на ДПС. Карадайъ е казал това на празника на миньорите в Рудозем.

Според него има сериозно разминаване между управленската програма на правителството, представена в началото на мандата му, и действията на централната власт.

"Виждаме действия, които са за разделение на обществото, а не за обединение. Нещо повече, когато става въпрос за важни решения за държавата, в Народното събрание основната партия единствено и само може да разчита на системните, отговорни, национално отговорни партии като Движението за права и свободи, a не може да разчита на своите коалиционни партньори. Ето това е "ненормалната власт", е посочил председателят на ДПС.

Преди близо две години представителите на управляващата партия отчетоха съвпадения на тяхната и нашата програма и, въпреки това, когато се стигна до изработването на формулата за правителството казаха "но", е отбелязал той.

"Затова днес се обръщам към вас да ви благодаря за единството, с което постигнахме този добър резултат на местните избори в Рудозем, да ви призова да бъдем така единни и на предстоящия президентски вот и да обърна внимание на всички, че ние сме отговорна партия, но ще кажем "не" на това "но", е заявил Карадайъ.

Организатор на празника на миньорите в Рудозем е бил кметът Румен Пехливанов, а съорганизатори "Рудметал" АД и "ГОРУБСО-Мадан" АД. На празника са присъствали Адриан Петров, зам.- областен управител на област Смолян, евродепутатът Неджми Али, кметове и председатели на общински съвети на ДПС от родопските общини.