Иззеха оръжия от дома на психично болен
Иззеха оръжия от дома на психично болен / Дарик архив

Оръжие е иззето от дома на жител на пазарджишкото село Росен, научи Дарик от свои сигурни източници. Акцията на полицията е проведена вчера около 15.00 часа следобед по сигнал на заплашвани от Ангел К.. В къщата са намерени четири пистолета и пушки.

Изненадващо пред къщата паркирала кола на „Криминалистична лаборатория”, а влезлите вътре униформени заварили собственика с преправен пистолет в ръка, в него имало и патрон. Останалите боеприпаси излезли наяве при направеното претърсване.

Местните познават Ангел като наглед тих и кротък, но таящ гняв срещу всички. Страдал от параноя, че съседи искат да му навредят. За едни твърдял, че пускат в двора му белки, за други, че с червени лазерни лъчи източвали минутите за разговори от телефона му. Негови съселяни неведнъж са го чували да се заканва, че ще си отмъсти, но не вярвали наистина да го направи. Предполага се, че сигналът е подаден от заплашван от Ангел съсед.

52-годишният мъж живее сам. Родителите му са починали отдавна, сестра му живее в друго село със семейството си. От дете има страст към оръжията, наследена от баща му. Възможно е и част от домашния арсенал да е от него.

Ангел избягвал да общува с хората, от никого не вземал нито храна, нито напитки – пак от страх, че искат да му навредят. Макар поведението му ясно да показва психическа нестабилност, не е освидетелстван. Колкото и бедно да живее, не искал да отиде и в социалните служби за помощ.