Няколко кражби и грабеж в Пловдивско
Няколко кражби и грабеж в Пловдивско / Дарик архив

Полицията задържа двама жители на Перущица заради кражба. В четвъртък 39-годишен мъж и 37-годишна жена успели да отвлекат вниманието на 79-годишен жител на село Златитрап и отнели от дома му над 1 400 лева. Двамата извършители са задържани за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство в РУ – Стамболийски.

Междувременно за подобно посегателство е заподозряна и 27-годишна жена от Поповица, която около 18.00 часа вчера задигнала по същия начин 250 лева от къщата на 90-годишна жена от село Брягово. Работата продължават служители на РУ – Първомай. За случаите е уведомена районната прокуратура.

Възрастна жена от Пловдив станала жертва на грабеж вчера. Около 8.00 часа на ул. „Княз Александър Батенберг” от ръцете на 85-годишна пенсионерка била издърпана торбичка с лични документи и 60 лева. Служители на Четвърто РУ разследват случая.

Две къщи в село Чешнегирово са били обрани по едно и също време. В нощта срещу петък са задигнати общо над 1 100 лева. В единия от случаите посегателството е извършено през незатворен прозорец, а в другия – чрез отключване врата на тераса. Извършени са огледи, образувани са досъдебни производства. Криминалисти от Асеновград продължават работата по разкриване на извършителите.