Председателят на ОбС - Плевен бе гост на Детска олимпиада
Председателят на ОбС - Плевен бе гост на Детска олимпиада / obs-pleven

Детски летни олимпийски игри организираха за пета поредна година децата от улица „Гълъбец" в Плевен. За разлика от истинските, олимпийските игри на улица "Гълъбец" се провеждат всяка лятна ваканция и тази година дори са част от градската ваканционна програма.

Тийнейджърите дадоха старт на Олимпиадата в петък вечер с представяне на гостите, сред които бе и председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Той поздрави малките олимпийци за чудесната инициатива и им пожела да бъдат здрави, да радват с успехите си своите родители и да се забавляват много в оставащите дни от ваканцията. „Радвам се, че в Плевен има такива деца като вас. Пожелавам ви тази ваша хубава инициатива да се разраства и в нея да се включват все повече деца. Ще се радвам да приобщите и други улици от квартала, а защо не тази олимпиада да се превърне и в общоградска проява", обърна се към децата председателят на местния парламент и пожела успех на всички участници в игрите.

Председателят на ОбС  Плевен бе гост на Детска олимпиада
netinfo

От името на Общинския съвет Мартин Митев подари на малките олимпийци голяма шоколадова торта, за да възстановят силите си след финала. Гости на детския празник бяха още общинският съветник и председател на Съюза на математиците Диана Данова и началникът на отдел „Образование" в Община Плевен Йонита Иванова.

Председателят на ОбС  Плевен бе гост на Детска олимпиада
netinfo

След встъпителната част децата от „Гълъбец" се бяха подготвили с музикален поздрав към зрителите - изпълнения на поредица от песни под мотото „Песните на Вашите спомени", една от които бе емблематичната песен на незабравимия Емил Димитров „Моя страна, моя България".

Председателят на ОбС  Плевен бе гост на Детска олимпиада
netinfo

Плевенчанчетата показаха, че са добри и в народните хора, след което започна и самата състезателна част. Като на истинска олимпиада и тази на „Гълъбец" беше открита със запалване на олимпийски огън и с тържествено рязане на лента. Прозвуча химнът на България, издигнато бе и знамето на улица „Гълъбец". Над 20 състезатели премериха сили в четири вида спорт - волейбол, колоездене, бадминтон и тенис на маса.

Освен голямата доза добро настроение, децата от „Гълъбец" имаха и своята благородна кауза - в урни, поставени на място, те събираха средства, които ще дарят за кампанията „Българската Коледа".