Тръмп даде заден за скандално свое изказване
Тръмп даде заден за скандално свое изказване / БГНЕС, архив

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп каза, че е проявил сарказъм, когато е обвинил Барак Обама и Хилари Клинтън, че са основатели на терористичната организация "Ислямска държава", предадоха Франс прес и ТАСС.

Тръмп за първи път допусна, че е възможно да не спечели изборите

Коментарите на Тръмп по адрес на Обама и Клинтън бяха направени на предизборен митинг и в интервю за американска телевизия. В резултат на тях над 70 влиятелни републиканци, шокирани от тона на кампанията на милиардера и обезпокоени от риска за провал на Републиканската партия на президентските избори през ноември, написаха писмо до партийното ръководство да спре да финансира своя кандидат и да се съсредоточи върху частичните избори за Конгрес, които ще протекат по същото време с президентските.

Тръмп обеща данъчна революция в САЩ

В отговор на това Тръмп написа в туит, адресиран до телевизия Си Ен Ен: "Те не разбират ли от сарказъм?".

За втори път за няколко седмици Тръмп използва думата сарказъм, за да се опита да потуши бурята от критики, които негови думи породиха.

Неотдавна той препоръча на руското разузнаване да открие и извади на показ личните имейли на Хилари Клинтън, а после каза, че това е било просто сарказъм.

Източник: БТА