Французойка парамедик обра сервитьорка в Слънчев бряг
Французойка парамедик обра сервитьорка в Слънчев бряг / БГНЕС, архив

Французойка парамедик бе осъдена на 6 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок след нагла кражба от сервитьорка в Слънчев бряг, научи Дарик. Решението е на Районния съд в Несебър.

Магистратите се произнесоха по бързата процедура, броени дни след като 23-годишната студентка извършила удара. Чужденката била в нощен бар в Слънчев бряг заедно с приятели, когато забелязала, че сервитьорката - момиче от Ахелой, държи в ръцете си лъскав портфейл. В него събирала парите от оборота.

Французойката издебнала момента, в който сервитьорката оставила портмонето на бара за минута без надзор, измъкнала го незабелязано, скрила го, а след това продължила да пие с приятелите си.

После, вкупом решили да си тръгнат от бара, без да платят сметката. Персоналът ги усетил, бармани и сервитьори хукнали след тях и успели да ги задържат. От пазвата на французойката изскочил портфейла с над 1300 лева от оборота на заведението.

На мястото била извикана полиция, МВР-служителите задържали заподозрените. Пред униформените чужденката съобщила, че взела портмонето, за да го върне. Камерите в бара, записът от които бил предоставен на полицията, обаче я изобличили.

Новини от Бургас