Михал Масне от Полша е едномилионният пътник на летище Варна
Михал Масне от Полша е едномилионният пътник на летище Варна / Фрапорт

На Летище Варна посрещнаха днес едномилионния пътник за 2016 година.

През тази година знаковият гост на летището пристига с близо половин месец по-рано от 2015-та, съобщават от аеропорта.

Михал Масне пристигна във Варна с полет на полската авиокомпания Enter Air от Катовице и бе посрещнат от Главния изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар” Улрих Хеппе и директора на летище Варна Димитър Костадинов.

Михал идва в България за първи път и заедно с приятелката си Доминика ще отседне в хотел в курорта „Св.Св. Константин и Елена“ за седмица.

Михал е на 27 години и работи като конструктор, а приятелката му е студентка по „Финанси”.

Двамата споделиха пред посрещачите, че са избрали българското Черноморие заради хубавото време, морето, добрите цени, сигурността  и добрите коментари на полските туристи за дестинацията.

Специална изненада за всички туристи, пристигащи на летище Варна в този час, бяха стотици плажни топки – подарък от Фрапорт Туин Стар, с пожелание за весела ваканция на красивото българско Черноморие.

По традиция едномилионният пътник на летището бе посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци, както от Фрапорт Туин Стар – оператор на летище Варна, така и от Duty Free оператора Nuance, и от аквапарк „Акваполис“ - Златни пясъци.

Гостът бе отведен към хотела, в който ще бъде настанен, със специално брандиран за събитието Мини Купър.

През тази година летище Варна обслужва полети от шест полски дестинации: Катовице, Варшава, Познан, Вроцлав, Гданск и Краков, а полските туристи бележат близо два пъти увеличение спрямо миналата година. От началото на годината до сега на летище Варна са обслужени над 80 000 пътници от и за Полша.

Очаква се общият ръст на обслужените пътници за 2016 година на летище Варна да бъде около 20 %, което е рекорд за последните 10 години.
-