Путин: Украйна играе опасна игра
Путин: Украйна играе опасна игра / БГНЕС

Нова среща за мирния процес в Украйна е безсмислена на фона на задържането в Крим на украински диверсанти, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Москва с арменския му колега Серж Саркисян, предаде ТАСС.

Информацията за предотвратената дейност на украински диверсанти в Крим наистина е много тревожна, нашите спецслужби са предотвратили проникване на територията на Крим на диверсионно-разузнавателна група на украинското министерство на отбраната, каза Путин на пресконференция след срещата със Саркисян.

Москва: Пресечено е навлизане на украински диверсанти в Крим

Украйна играе опасна игра, отбеляза Путин, цитиран от Ройтерс. Той нарече глупав и престъпен опита за диверсия на Украйна в Крим, чиято цел според него е да се отвлече вниманието от вътрешноукраинските проблеми.

Русия ще направи всичко възможно да гарантира сигурността на гражданите и инфраструктурата на Крим, посочи президентът и обеща да не остави без внимание убийството на двама руски военни при предотвратяването на диверсията.

Тръмп: Ако САЩ се опита със сила да върне Крим на Украйна, може да стане световна война

Путин обърна внимание на САЩ и Европа върху това, че Украйна преминава към терор. Мисля, че за всички вече е очевидно, че властите в Киев не търсят начини за решаване на проблемите чрез преговори, а се насочват към терора, което е много тревожно, каза руският президент.

Той подчерта, че разчита на САЩ да повлияят на Киев, ако са заинтересовани от решаването на украинския въпрос и призова САЩ и Европа да предприемат конкретни стъпки за променяне на поведението на Украйна.

Източник: БТА