Отлага се официалната церемония за откриване на спортен комплекс „Симитли“
Отлага се официалната церемония за откриване на спортен комплекс „Симитли“ / Снимка: Община Симитли

Официалното откриване на спортен комплекс „Симитли", което бе предвидено за сряда, се отлага поради невъзможност на премиера Бойко Борисов да присъства на церемонията. Министър председателят има неотложни ангажименти, свързани с пътуване в чужбина, което наложи промяна на програмата и отмяна на визитата му в Симитли.

Към момента се отлага само церемонията по откриването на комплекса и ритуално прерязване на лентата съобразено с програмата на премиера Бойко Борисов, поради изявеното от министър председателя желание да присъства на откриването.

Комплексът работи, отворени и достъпни за спорт и развлечение са всички съоръжения.

Стадион „Септември" в град Симитли бе ремонтиран и надграден в спортен комплекс със средства по проект. Близо 6 милиона лева са направените инвестиции за подобряване инфраструктурата за спорт и отдих в общината. Със средствата, осигурени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, се изгради спортен комплекс към стадиона в град Симитли, изградиха се и многофункционални центрове за спорт и отдих в пет от големите села в общината.