Влагат близо 10 милиона лева в ремонт на междуселски път в Търговищко
Влагат близо 10 милиона лева в ремонт на междуселски път в Търговищко / Борислав Курдов, архив

Осигурено е целево финансиране в размер на 9 800 000 лева, с които ще се ремонтира път, който свързва шест села в община Търговище. Това съобщиха от областната администрация. До финансирането се стигна след като областният управител Светлин Бонев и директорът на Областно пътно управление Марчо Марчев потърсиха съдействие от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура".

В отговора си до областния управител, от Агенцията информират, че с оглед незадоволителното състояние на междуселския път, Агенция „Пътна инфраструктура", въпреки ограничената финансова рамка за поддържане на републиканските пътища, ще пренасочи средства от други обекти, за да бъде извършено изкърпване на най-компрометираните участъци от пътя с цел осигуряване на проходимост. Ремонтните дейности ще стартират през август т.г.
30-километровата пътна отсечка свързва селата Мировец, Буховци, Острец, Надарево, Дългач и Певец. Ремонта предвижда да бъде подобрено експлоатационното състояние на участъка с възстановяване на асфалтовата настилка, отводняване, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация. Със средствата ще може да бъде възстановена и проходимостта на моста между селата Буховци и Острец, който е със силно влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола е в аварийно състояние.