Четин Казак: Не сме казали, че няма да издигаме наша кандидатура за президент
Четин Казак: Не сме казали, че няма да издигаме наша кандидатура за президент / DarikNews.bg, архив

Голямо интервю с Четин Казак, депутат от ДПС, предлага вестник "100 вести" днес. Народният представител коментира: "Не сме казвали, че няма да издигаме наша кандидатура за президент".

Акценти от това, което Казак казва пред изданието:

"Прави впечатление политиката на взаимно дебнене и изчакване. Засега явно основните политически сили не смеят да изпреварят своите опоненти с издигането на окончателните си кандидатури и се стараят да запазят колкото може по-дълго своите кандидати от ударите на противниковата медийна пропаганда.

Четин Казак: Преференциалният вот в този вид е неудачен

Този уклон към генерали, към бивши военни не говори добре за утвърдена демокрация, за каквато претендираме, че е българската. Българската демокрация трябва да е достигнала вече до такова ниво, в което да има утвърдени граждански личности, които да бъдат издигнати, а не да се "вадят от ръкавите" генерали и други, които по принцип са непознати за българското общество.

Не сме казали, че няма да издигаме наша кандидатура. Изчакваме да видим какви кандидати ще бъдат номинирани, издигнати. Нямаме окончателно взето решение за президентските избори. Съобразно профила на издигнатите кандидати, съобразно политическата обстановка ще преценим, ще вземем своето решение, когато настъпи решителният момент".