За 3 дни 26 пожара в Лудогорието
За 3 дни 26 пожара в Лудогорието / Радка Минчева, архив

26 пожара са гасили огнеборците от Лудогорието през последните три дни – от петък до ранните сутрешни часове на днешния ден – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. За щастие при нито един от инцидентите няма пострадали и не са нанесени материални щети.

На 5 август пожарите са 8 – в землищата на Лозница и Исперих са горели отпадъци, край Студенец, Лъвино Осенец, Вазово, Беловец и Цар Калоян – сухи треви.

В събота е пламнала стопанска постройка в Цар Калоян, горели са и отпадъци край Киченица, ремарке, натоварено с бали слама в Завет, сухи треви в землището на Цар Калоян – 2 пъти, Стражец, Синя вода, Савин,

В неделя огнеборците отново са били в Цар Калоян, пламнала суха трева в частен имот, след това пожарникарите гасили и пожар в сухи треви в землището на Разград, Сушево, Стражец, Ушинци стърнище край Сушево, горяла и суха трева и горски торф  в землището на Топчии, както и отпадъци в частен имот в Каменар.

Рано тази сутрин в 2,45 ч. е горяла суха трева в землището на Топчии, а в 3,52 ч. – отпадъци в жк „Орел“.

За последните 3 денонощия огнеборците са оказвали съдействие при отстраняване на последствията от два инцидента. В петък е била необходима техническа помощ във връзка с разследването за аварията с бутилка газ метан в метан станцията край Пороище. В събота в 14,16 ч. пък огнеборците са помагали на полицията след катастрофа на кръстовището между ул. „Перистър“ и ул. „Кресна“.