Карадайъ зове за ясни правила и нормалност в политиката
Карадайъ зове за ясни правила и нормалност в политиката / БГНЕС, архив

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ онова, от което се нуждае страната, е нормалност в политиката, а нормалността означава ясни правила, по които се прави политика. Това е заявил той в Борино, на празника на града, цитиран от пресцентъра на партията.

Там той е посочил още, че "грешната формула на властта, конструирана преди година и половина, допусна участието на крайните националисти в управлението". По думите му дори само последния месец от работата на Народното събрание е белязан от приемането на законопроекти, свързани с несъществуващи теми, които създават разделителни линии в обществото, само и само да обслужат интересите на националистите. "Никой не трябва да забравя, че всяка разделителна линия залага опасни перспективи пред сегашното и бъдещите поколения. Затова и няма как да продължи тази объркана власт", е казал Карадайъ.

В обръщението си пред електората лидерът на ДПС е подчертал, че именно в Борино те са показали колко силни и отговорни могат да бъдат, когато са обединени, и е призовал това единение да се пренесе и на национално ниво.