Отново километрични опашки по пътя Смолян-Асеновград
Отново километрични опашки по пътя Смолян-Асеновград / Дарик Пловдив, архив

Отново има километрични опашки от автомобили по пътя Смолян-Асеновград. Най-голямото задръстване е преди първият тунел след Нареченски бани в посока Пловдив.

„Опашката е повече от 4 км, а преминаването на тапата отнема повече от час. Положението е много тежко“, коментира Александър Димитров от Смолян. Според него, те пътуват за болнично заведение в Пловдив, като опашките сериозно възпрепятстват тяхното движение.

„Какво е това нещо, каква е тази фирма, какво е това чудо. Това положение е абсурдно“, коментира още Димитров.

„Предполагаме, че има подобен проблем, заради извършване на изкопни дейности на един от тунелите и преминаването се осъществява на половин час и е нормално да се получават опашки“, коментира дежурният в Областно пътно управление в Смолян. Според тях, трафикът е бил сериозен и заради няколкото събора, които се провеждат през уикенда в Смолянско. „Фирмата изпълнител на ремонтните дейности, предварително е уведомила за временната организация на движение“, коментираха още от ОПУ – Смолян.

Ситуацията е била подобна и вчера, като това предизвиква доста опънати нерви, както на водачите така и на пътниците, които се движат по този маршрут.