Съд по бързата процедура за среднощен стрелец във В. Търново
Съд по бързата процедура за среднощен стрелец във В. Търново / netinfo

Изправят на съд техник, който в събота вечерта дръзнал да стреля с пистолет в центъра на старата столица, съобщи "Труд". Христо Стефанов ще бъде съден по бързата процедура и ще получи административно наказание от Районния съд в болярския град.

Грози го глоба за извършено дребно хулиганство. За щастие при екшъна няма пострадали. Случката се разиграла около 22,30 часа на 6 август на ул.”Васил Левски” в района около площад "Майка България". В злополучната вечер лек автомобил БМВ спрял на пешеходната пътека пред сградата на кметството във Велико Търново.

Зад него карал джип БМВ Х3, който започнал да свири и да подава къси и дълги светлини на първия водач. В този момент между двамата шофьори избухнал словесен спор за това кой е с предимство. Секунди по-късно водачът на джипа извадил пистолет, за който се предполага, че е газов и произвел два изстрела. На място незабавно пристигнали патрулни екипи на полицията и следователи.

При стрелбата няма ранени хора, нито са причинени материални щети. Всички участници в инцидента обаче незабавно били отведени в полицията. Разпитани били и свидетели.