Лудогорец започна защитата на титлата с 4:1 срещу Ботев
Лудогорец започна защитата на титлата с 4:1 срещу Ботев / Радка Минчева

Лудогорец започна защитата на титлата с убедителна победа с 4:1 срещу Ботев Пловдив в мач от втория кръг на Първа професионална футболна лига. Разградчани отложиха мача от първия кръг срещу Берое и двубоят на „Лудогорец Арена“ срещу „канарчетата“ се яви първи за тях за новия сезон. Старши треньорът Георги Дерменджиев даде почивка на голяма част от титулярите си, а на терена се появиха голяма част от футболистите, които не взеха участие в мачовете срещу Цървена звезда от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Двубоят започна доста изненадващо, след като Ботев поведе в резултата още във 2-та минута. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец, където Милан Борян не се намеси по най-добрия начин и Стенио с глава вкара топката във вратата на домакините.

Лудогорец изравни резултата в 9-та минута, когато Марселиньо пусна перфектен извеждащ пас към Сисиньо, който изскочи сам срещу Георги Георгиев и го преодоля за 1:1.

Лудогорец направи пълен обрат в 19-та минута, когато Марселиньо с прецизен удар от фаул изпрати топката във вратата на Георги Георгиев.

Серкан Юсеин отправи хубав далечен удар в 22-та минута, но Милан Борян демонстрира добър рефлекс и спаси.

Съдията Николай Йорданов свири дузпа за Лудогорец в 44-та минута, когато Мисиджан подаде към Сисиньо, който бе фаулиран от Костадин Стоянов в наказателното поле на Ботев. Наказателният удар бе реализиран от Клаудиу Кешеру.

Лудогорец отбеляза четвърти гол в 53-та минута, когато Върджил Мисиджан намери с отличен пас Кишада в наказателното поле на Ботев, а той разстреля Георги Георгиев.

В 70-та минута Кишада се опита да стреля, но топката стигна до Мисиджан, който направи невероятен пропуск и отблизо изпрати топката в аут.

Лудогорец записа първи 3 точки, докато Ботев допусна първо поражение и има само 1 точка, след като в първия кръг направи равенство в дербито срещу Локомотив.

Още снимки вижте тук.