Властите не контролират Рио, две жертви белязаха откриването на Игрите
Властите не контролират Рио, две жертви белязаха откриването на Игрите / Guliver/Getty Images

Двама души са били убити близо до стадион Маракана и Олимпийския булевард вчера в деня на откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, предаде АФП.

Полицията съобщи в комюнике, че крадец бил застрелян в момент, когато извършвал кражба, от военен полицай от друг щат, мобилизиран за игрите в Рио. Не се уточнява дали мъжът е бил въоръжен.

Куршум премина през стената на пресцентър в Рио

Няколко часа преди това 51-годишна архитектка пътувала с колата си по улица, водеща към Олимпийския булевард - пешеходна зона край пристанище в Рио, изцяло обновена по случай Олимпиадата - когато трима въоръжени мъже я спрели и се опитали да я ограбят. Жената се опитала да избяга, но те изстреляли куршум в главата й.

Предната вечер друг бразилец, 60-годишен адвокат убил нападател на мотоциклет, който счупил прозореца на беемвето му и се опитал да го ограби. При настъпилата ръкопашна схватка оръжието на нападателя произвело няколко изстрела, един от който се оказал смъртоносен за крадеца.

Откриха с бляскава церемония Игрите в Рио (СНИМКИ)

При мащабните мерки за сигурност са мобилизирани 85 000 полицаи и военни, които да бдят за безопасността на 10 500 спортисти и 500 000 чуждестранни гости, очаквани в Рио за Олимпийските игри, които ще продължат до 21 август.

Източник: БТА