Времето на 7 август: Предимно слънчево и топло
Времето на 7 август: Предимно слънчево и топло / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето за 7 август, неделя

През нощта ще е предимно ясно, в Дунавската равнина - със слаб западен вятър. В неделя ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще има временни увеличения на облачността над западната половина от страната.

На места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от север-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен. Максималните температури ще са предимно между 31 и 36 градуса, на места в низините до 37-38 градуса.
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.

Над планините до обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на места в западните планински масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб, до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 30 и 33 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg