Виктория-Пилзен е съперникът на Лудогорец в плейофа
Виктория-Пилзен е съперникът на Лудогорец в плейофа / netinfo

Ясен е съперникът на Лудогорец в плейофа за място в груповата фаза на Шампионската лига. Родният първенец ще се изправи срещу първенеца на Чехия Виктория Пилзен в последните битки преди разпределението на милионите в тази фаза на най-комерсиалната надпревара.

Интересното е, че разградчани бяха изтеглени първи в целия жребий. Те ще са домакини в първата среща, която трябва да се изиграе на 16 или 17 август, а реваншът в Пилзен ще е на 23 или 24 август.

По всяка вероятност "орлите" ще посрещнат чешкия си опонент на Националния стадион "Васил Левски" в София. Тъй като този кръг се води вече част от реалната надпревара в Шампионската лига, началният час и на двете битки е 21:45.

Дори и да не успеят да се класират за груповата фаза на най-комерсиалния турнир, играчите на Лудогорец имат осигурено минимум участие в групите на Лига Европа. Жребият за групите и на двата турнира ще е на 26 август.

„Това е просто един жреби и ние ще се възползваме от възможностите си. Виктория е един много класен отбор, ще се подготвим. Това са два мача, които ще изиграем както трябва. Най-добрия вариант е да ги елиминираш. Няма значение дали ще бъдем гост или не в първия мач.“ - коментира наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

„Виктория един добър отбор. Играхме контрола с тях, видяхме силата на индивидуалностите им. Играят директен, бърз футбол. Ние също си имаме своите шансове и мисля да се възползваме от тях. Ние имаме достатъчно опит, така че ще се нагласим към техния стил на игра. Нашият стил е по-различен от техния, така че и те трябва да се съобразят.“ - допълни той.

„Със Звезда изиграхме един изключително добър мач. Един мач, който върна самочувствието на футболистите. Емоцията си е емоция, но утре играем с Ботев. Футболният живот е такъв. Всяка седмица се готвим за нещо ново. Вече сме играли в Шампионска лига и знаем как да подхождаме преди мачовете от този турнир и мачовете от шампионата. И Стяуа и Виктория са достатъчно силни отбори. Виждаме какъв е и коефициентът на тима от Пилзен. Ще имаме възможност да ги разузнаем." - каза още Дерменджиев.