Британската полиция съобщи, че не е открила доказателства за радикализация или терористични мотиви за младежа, убил жена и ранил петима души в Лондон снощи. Нападателят - 19-годишен норвежец от сомалийски произход, е заподозрян в убийство, съобщи Скотланд Ярд. Убитата жена е гражданка на САЩ, ранените са от Испания, Израел, Австралия и Великобритания.

Мъж с нож уби жена и рани петима души в центъра на Лондон (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Разследването ни продължава да се концентрира върху психичното състояние на заподозрения", подчерта полицията. Тя добави, че става дума за първоначални данни и становището за мотивите на нападателя е отворено към промени.

С разследването на нападението се занимава отделът за убийства на лондонската полиция, с подкрепата на отдела за борба с тероризма.

Версиите, по които работи британската полиция за жестокото нападение в Лондон

19-годишният младеж, арестуван малко след нападението около 22:30 ч. (21:30 ч по Гринуич) на "Ръсел скуеър", е бил отведен в болницата, а след това в ареста на полицейски участък в Южен Лондон. Двама от петимата ранени засега остават в болница.

Лондонският кмет Садик Хан призова населението да запази спокойствие и бдителност. Полицията реши да разположи още служители по улиците на британската столица, припомня АФП.