500% скочи оборотът на нощен клуб в присъствието на данъчни
500% скочи оборотът на нощен клуб в присъствието на данъчни / Sofia Photo Agency, архив

При постоянно присъствие на данъчни инспектори оборотът на нощен клуб по Северното Черноморие е скочил 500%, съобщиха от пресслужбата на НАП-Варна.

Те установили, че при дистанционното наблюдение на касовия апарат се отчитат нереално ниски обороти. На място бил изпратен екип, който да държи под око нонстоп заведението и реалните му обороти скочили драстично. Така в присъствието на инспекторите вече няколко седмици оборотът на клуба е 500% повече.

Схема за манипулация на оборотите разкриха ДАНС, НАП и МВР

Под постоянен физически контрол са и всички високо оборотни дискотеки по цялото Северно Черноморие. В присъствието на инспекторите оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100%, съобщават още от данъчната служба.

През месец юли проверяващите от НАП-Варна, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили общо 3435 проверки за спазване на данъчното законодателство. Установени са 569 нарушения, за които са съставени и административни актове. Преобладаващо засечените нарушения са за неиздаване на фискални бонове, разлика в касовата наличност, както и липса на касов апарат.

Данъчните проверяват атракционите през летния сезон

Освен ключовите търговски обекти по Северното Черноморие, проверките обхващат и всички търговци на дребно, включително и търговци на царевица.