Летният детски парламент в Силистра поиска ледена пързалка
Летният детски парламент в Силистра поиска ледена пързалка / Дарик Силистра

За трета поредна година Общински съвет в Силистра и неговият председател д-р Мария Димитрова бяха домакини на сесията на Летния детски парламент. 24 деца на възраст от 7 до 14 години, представители на деветте летни клуба по интереси, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни, се включиха в  симулативното заседание.

С единодушие малките парламентаристи избраха председател и заместник-председател, съответно Калина Йорданова и Иван Пламенов. Гласувани бяха общо три предложения от предварителния дневен ред на сесията и едно в допълнение - за изграждане на ледена пързалка в Силистра.

Провеждане на традиционен спортен празник на стадион "Доростол" в средата на месец август, организиране на екоден за почистване на стадиона и най-посещаваните места в Силистра, както и провеждане на заключителен концерт в Дунавския парк, са трите останали предложения, които малките парламентаристи приеха на днешното заседание.

Решенията от сесията обобщи заместник-председателят на Детския парламент Иван Пламенов, връчвайки ги на д-р Мария Димитрова за подкрепа и съдействие при тяхната реализация.

Председателят на Общинския съвет пожела на своите млади колеги винаги да мислят позитивно, увличайки и хората около себе си, да не се отчайват от неуспехите, а да работят упорито за преодоляването им.

За поредна година в Силистра при голям интерес се реализират Летните клубове по интереси. Това лято в тях участват над 240 деца отобщина Силистра и гости от други градове на страната. В клубовете децата имат възможност да се занимават с плуване, шахмат, танци, пеене, приложно изкуство, риторика и дебати , и др.