Реализират 3 нови проекта в община Силистра
Реализират 3 нови проекта в община Силистра / Дарик Добрич

Три проекта на обща стойност близо тридесет хиляди лева ще реализира община Силистра в близките няколко месеца. Проектите са одобрени и финансирани по Програма за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/, а темата тази година е "Обичам природата и аз участвам".

Първият от тях ще обнови и промени визията на подхода - стълбите към крепостта „Меджидитабия”. Според техническото задание ще бъдат подменени начупените стъпала, на една от площадката ще бъде изграден кът за отдих и детска площадка, ще бъдат монтирани нови пейки и поставени кошове за боклук, ще се засадят още дървесни видове - китайски махмурници и каталпи. Предвижда се също да бъде почистен от литорасли и отводнителния канал.

Кметът на общината д-р Юлиян Найденов и Весела Тодорова,ръководител на проектите,  представиха и другите два: "Възстановяване на тревна площ в средната ивица на ул."Седми септември" и "Кът за отдих и почивка в село Сребърна". В село Сребърна чешмата, подарена от рода Цоневи, ще бъде ремонтирана и ще са изгради кът за отдих.

Изпълнители са общинската фирма "Синева" ЕООД и "Ербауер" ООД.

По проектите са взети под внимание препоръките на СНЦ "За по-добра и красива Силистра", на доброволците от Ученическия парламент в Силистра, както и на жителите на село Сребърна.