Оставиха в ареста рецидивист, извършил грабеж с газов пистолет и полицейска униформа
Оставиха в ареста рецидивист, извършил грабеж с газов пистолет и полицейска униформа / Sofia Photo Agency, архив

В ареста остава опасен рецидивист от Силистра, извършил грабеж с газов пистолет и полицейска униформа, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Грабежът е извършен на 28 май в село Давидово, като обвиняемият е действал в съучастие с още трима души, между които 15-годишно непълнолетно момиче. Проведено е издирване и на 26 юли четиримата извършители са установени и задържани. Обвиняемият  Ангел А., на 49 години, е смятан за организатор на грабежа. Той е осъждан многократно, включително и за въоръжени грабежи.

По време на нападението в къща в село Давидово той бил облечен в полицейска униформа и заплашил с газово оръжие. От дома на пострадалите са ограбени три мобилни телефона, 5 г златни обици, 3 СИМ-карти и една дебитна. Отрито е оръжието на престъплението, както и полицейската униформа, използвана по време на грабежа.

Съучастниците – 36-годишният Тодор Т., 26-годишният Детелин Д. и 15-годишната Таня Г., са направили пълни самопризнания пред разследващите.

След разпит на обвиняемите и на свидетелите пред съда Окръжната прокуратура е внесла искане в Силистренския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 49-годишният  Ангел А. и искането е уважено.

Окръжната прокуратура в Силистра благодари на Силистренския окръжен съд за създадената организация за извършване на необходимите следствени действия – разпити пред съдия на свидетелите и обвиняемите четири лица.