Овладян е пожарът край село Главан
Овладян е пожарът край село Главан / Община Гълъбово

Овладян е пожарът, който гори край село Главан, заяви Георги Ранов областен управител на Стара Загора. По думите му на мястото на пожара има доста машини от пожарна безопасност, водоноски от рудниците и един булдозер. Ранов заяви, че няма никаква опасност огънят да се разпространи.

Няма точни данни каква площ е обгоряла, защото пожарът се е разпространил на баир и се е прехвърлил по ожънати ниви. Във вторник по светло ще се разбере каква територия е засегната.

Зам.-областният управител на Стара Загора Димитър Драчев уточни, че няма опасност за хората, тъй като пожарът не е в близост до населени места.

Зам.-директорът на горското предприятие в Стара Загора инж. Михаил Михайлов призова хората да бъдат изключителни бдителни, да не палят стърнища, за да си почистват нивите.

Той препоръчва да не се палят безконтролно стърнища, да се внимава при пушене, да не се изхвърлят незагасени добре фасове. Особено внимателни трябва да бъдат хората при силен вятър, когато са в близост до сухи тревни площи и гористи местности.

Източник: Фокус

Други новини от Стара Загора