Поредица от кражби отчита полицията през последните дни
Поредица от кражби отчита полицията през последните дни / Дарик нюз

Поредица от кражби са регистрирани в Добричка област през последните три дни.
На 29 юли, около 23.30 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент в Каварна. Установено е, че извършителят е проникнал през незатворен прозорец и е откраднал  пари.

На същата дата е получено съобщение за кражба от три колесни трактора, паркирани на територията на с. Дъбрава, обл. Добрич. Чрез използване на техническо средство неизвестният извършител е откраднал 120 литра дизелово гориво и акумулаторна батерия.

Отново на 29 юли, около 23.25 часа в Балчик е бил откраднат портфейла на жена. В него е имало пари и лични документи.

Без портфейла си на същата дата е останал и мъж в Каварна. Кражбата е извършена в района на общинския пазар в морския град.

Пари, лични документи и вещи, златни накити, мобилен телефон и дрехи са били откраднати от лек автомобил, паркиран в Кранево.

На 30 юли е извършена кражба в Албена, при която са задигнати пари, мобилен телефон и документи.

По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон, сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 30 юли мъж от Каварна е подал сигнал в полицията за откраднати лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация и мотопед „Сузуки” със софийска регистрация, които са били паркирани по  ул.„България”.

Междувременно двама мъже от Варна – на 29 и 48 години, са задържани за две взломни кражби, извършени през февруари от паркирани в района на нос Калиакра коли. Двамата са криминално проявени и осъждани.