Ново попълнение в екипа на Областна администрация
Ново попълнение в екипа на Областна администрация / снимка:Областна администрация

Областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев посрещна в кабинета си новите стажанти по Национална програма „Старт на кариерата“.

Допълнителната процедура по Програмата за 2016 г. дава възможност още двама младежи да се присъединят към екипа на Областна администрация Русе и да работят в продължение на девет месеца като младши експерти в Дирекциите „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ и „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

Областният управител поздрави младите дами – Кристина Сербезова и Александрина Александрова, възпитанички на РУ „Ангел Кънчев“ за това, че са се представили най-добре на интервюто за започване на работа и са избрани да станат част от администрацията. Той им пожела още успешен старт в кариерата и попътен вятър.

За информация: Програма „Старт на кариерата” дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили своето образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.